مدیرکل نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس همدان از در حال تکمیل بودن ۱۸۰ پروژه نیمهتمام مدرسهسازی در استان خبر داد و گفت: مدرسه اوتیسم با هزینه ۱۵ میلیارد تومانی در حال ساخت است.
به گزارش فریاد نهاوند آنلاین، حمید شیرازیانی از وجود ۱۸۰ پروژه نیمهتمام مدرسهسازی در استان خبر داد و اظهار کرد: این پروژهها در حال تکمیل هستند و ۲۰۸ پروژه نیز در سطح ملی در دست اقدام داریم.
وی به ساخت مدرسه اوتیسم در همدان اشاره کرد و افزود: اسکلت سازه این پروژه بتنی است و سیستمهای گرمایشی و استانداردسازی طبق ضوابط و معیارهای فضاهای آموزشی دانشآموزان اوتیسم تعبیه شده است.
مدیرکل نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس استان همدان با اشاره به اینکه این پروژه ویژه دانشآموزان استثنایی در سال ۱۳۹۷ آغاز شد، افزود: ۱۵ میلیارد تومان برای آن هزینه شده است.
وی با اشاره به اینکه در ساخت این پروژه ۹ میلیارد تومان از منابع استانی و ملی هزینه شده است ادامه داد: دو میلیارد تومان تعهد بنیاد برکت بوده و ۴ میلیارد تومان نیز از منابع خیرین پشتیبانی میشود.
شیرازیانی با بیان اینکه ۱۸ کلاس و اتاق در این مجتمع تعبیه شده و شامل ۱۰ کلاس درس گفت: فضاهای جانبی مانند کاردرمانی، فیزیوتراپی، اتاق تاریک، آبدرمانی و موارد دیگری طبق نیاز دانشآموزان استثنایی دیده شده است.
وی یادآور شد: این پروژه با خصوصیات و ویژگیهای دانشآموزان اوتیسم ساخته شده و دارای معماری ویژهای بوده که از ایجاد تیز گوشهای و زاویه در کلاسها به لحاظ شرایطی که این دانشآموزان دارند و ممکن است دچار اختلال شوند، پرهیز و از پنجرههای هلالی استفاده شده است.
مدیرکل نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس همدان با اشاره به استفاده از رنگآمیزی خاصی متناسب با شرایط روحی و روانی دانشآموزان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه هیات پزشکی حداقل سه بار در مدرسه حضور یافته و به لحاظ روانشناسی ویژگیهای دانشآموزان اوتیسم را تشریح کردهاند، تاکید بر این بوده آنها نباید تحت هیچ شرایطی دچار اختلال شوند و به همین دلیل از رنگهای خنثی پیشنهاد داده شده و رنگی که ما روی دیوارها و کفپوشها انتخاب کردیم، خاص است.
وی با بیان اینکه از موادی در ساخت این مدرسه به کار گرفتیم که بوی خاصی نداشته باشد و دانشآموزان دچار اختلال نشوند، وجود اتاق تاریک را در تقویت حواس پنجگانه دانشآموزان اوتیسم مهم برشمرد و افزود: سنسورهایی در اتاق تاریک نصب شده که نور به اندازه کافی کم شود و حواس بینایی تقلیل یابد و باعث تمرکز شده و قدرت دانشآموز در آن فضا تقویت شود.
شیرازیانی با بیان اینکه دو حیاط اندرونی و در قالب فضای چمن مصنوعی برای دانشآموزان ایجاد شده و این آمادگی وجود دارد از ظرفیت سازمانهای مرتبط با این دانشآموزان برای اوقات فراغت آنها استفاده کنیم گفت: در سیستم گرمایشی و سرمایشی این مجموعه از تجهیزات هواساز با داشتن گردش هوا استفاده شده و هیچگونه رادیاتوری داخل مجموعه نصب نشده که این دانشآموزان برخورد فیزیکی با تجهیزاتی هم داشته باشند.
وی با بیان اینکه فضای آب درمانی با جکوزی و دوشهایی در کنار یک سرویس بهداشتی در این مجتمع ویژه دانشآموزان استثنایی دیده شده است گفت: فضای زیبایی برای اوقات فراغت دانشآموزان در این فضا تعبیه شده است.