دکتر علی چگنی نماینده رسانه های نهاوند در نشست اصحاب رسانه وخبر وهنر مندان با وزیر محترم ارشاد اسلامی چه گفت!!!
دکتر چگنی ضمن عرض خیر مقدم به وزیر محترم ارشاد، استاندار همدان و معاونین و همراهان آنان و تشکر از مهندس شهبازی نماینده مردم شریف نهاوند، ضرغام احمدوند فرماندار پرتلاش وبی ادعای این شهر و معاونین وی گفت: نقش رسانه های محلی بر همگان مشخص است... پوشش اخبار محلی، آگاهی بخشی و مطالبه گری این رسانه ها و فرهنگ سازی که توسط این رسانه ها انجام می پذیرد.
اما امروز حال رسانه های محلی خوب نیست و اگر تدبیری نشود بی شک باید فاتحه بسیاری از رسانه های اخلاق مدار را خواند مطمئنا هدف رسانه ها و مطبوعات محلی در راستای توسعه استانی و شهرستانی می باشد، هر چند رسانه های محلی نباید از موضوعات مهم کشوری و جهانی غافل باشند.. اما امروز واقعیت این است حکایت رسانه های محلی در برابر رسانه های رسمی و بخصوص رسانه های دولتی و اشخاص دولتی صاحب رسانه، حکایت فقیر و غنی است.
از جهت درآمد و اخذ آگهی هم رسانه های محلی با محدودیت های فراوانی از جمله تعداد اندک آگهی ها و وصول مطالبات بابت آگهی های منتشر شده مواجه هستند.
مشکلات سبب میشود بعضی رسانه ها از ابزار انتشار خبر برای فشار به مدیران استفاده می کند و با رپرتاژ گیری قصد تأمین هزینه ها و کسب درآمد دارند که همین امر موجب خسارت به رسانه های اخلاق مدار می شود.
گرانی کاغذ، نیروی کار، هزینه های جانبی تهیه خبر و دهها مشکل دیگر عرصه را بر مطبوعات محلی تنگ کرده و این روزها رسانه های محلی برای بقا می جنگند و همین امور باعث شده که اغلب رسانه ها عملکرد مؤثر و مطلوبی نداشته باشند، در مورد پایگاههای خبری وضع بدتر است، زیرا هنوز دستورالعملی تدوین نشده تا پایگاههای خبری هم بتوانند از محل آگهی های دولتی کسب درآمد کنند، و این ایام کار در پایگاههای خبری فقط عشق و تعهد میخواهد، در غیر این صورت یا باید به کارهای غیرحرفه ای مثل مجیزگویی از رسانه ها ردی آورد و یا عطای کار را به لقایش بخشید.
♦️جناب آقای وزیر با احترام اکنون چند تقاضا:
۱) عدم صدور مجوزهای گاه فله ای و نظارت هر چه بیشتر بر سوابق رسانه ای درخواست کنندگان
۲) حمایت هرچه بیشتر از رسانه های محلی در زمینه کاغذ و یارانه چاپ
۳) توجه بفرمائيد که مشکلات اقتصادی بسیاری از رسانه های محلی را زمین گیر کرده و خواهد کرد
۴)پائین بودن یارانه تخصیصی، به مشکلات نشریات محلی و پایگاههای خبری می افزاید
۵) افزایش همیشگی قیمت کاغذ که درخواست می شود ، رسانه های چاپی محلی در توزیع کاغذ یارانه ای بیشتر دیده شوند
۶)امنیت شغلی ناپایدار حرفه خبرنگاری
۷) عدم وجود امکان آموزش مناسب برای خبرنگاران رسانه های شهرستانی
۸) ادارات و نهادها نگاه مناسب و حرفه ای و به روز به فعالیت های رسانه ای ندارند. اغلب خواسته آنان درج مطالب مثبت از عملکرد ها و عدم اطلاع رسانی نقاط ضعف آنان می باشد و....وای به روزی که چنین نشود!!
۹) عدم استقلال مالی رسانه ها و وابستگی آنان به کمک های مالی ادارات دولتی ، اغلب وضعیت نا پایداری را برای رسانه های محلی ایجاد می کند .
۱۰) تعداد زیاد نشریات و سایت های نیمه فعال و غیر فعال.
جناب آقای وزیر چند درخواست از سوی خبرنگاران و رسانه های محلی:
۱) اهالی رسانه در نهاوند مشکل مسکن دارند، تقاضا داریم مشکل مسکن خبرنگاران را یکبار برای همیشه با اختصاص یک زمین مناسب در سطح شهر نه در بيابان های اطراف با مسکن و شهرسازی و بنیاد مسکن حل نمائید.
۲)اختصاص مکانی به رسانه های شهرستانی و محلی در ساختمان ۸۰ اتاقی اداره ارشاد نهاوند که بعضی اتاق های آنها شاید ماههاست دربشان حتی باز نشده است و....
جناب وزیر فراموش نکنیم .... جهاد تبیین که امام و مولایمان فرمود؛ بهترین ابراز انجام آن رسانه ها و فضای مجازی و پایگاه های خبری هستند.پس آنان را دریابید.