سرخط خبرها

سمیه شفائی- خبرنگار

درآستانه برگزاری کنگره 8000 شهید استان همدان؛

شهید شاخص سال ۱۴۰۲ شهرستان نهاوند را بیشتر بشناسیم:

سردارشهیدحاج حسین کیانی معاون گردان ۱۵۲ لشکر ۳۲ انصار الحسین همدان

شهیدی ازخطه ی گیان نهاوند

به گزارش فریاد نهاوند آنلاین ، سردار شهید حاج حسین کیانی درخانوده ای مقید به اسلام در سال ۱۳۳۰ه.ش در روستای گیان نهاوند، دیده به جهان گشود. او به پدرش از همان زمان کودکی در امور کشاورزی و باغداری کمک می کرد. وی در مدرسه حافظ در روستای گیان، دوره ابتدایی خود را سپری کرد و چون با مشکلات متعدد و کمبود امکانات، مواجه شد؛ ترك تحصیل کرد تا به پدرش بیشتر كمك کند. شهید حسین کیانی علاقه ای به تنبلی و بیكاری نداشت بلکه بسیار فعال، پركار و زحمتكش بود.

شهید حاج حسین کیانی، نماز خواندن را از نوجوانی و قبل از سن بلوغ، شروع كرد و دائم الوضو بود. وی حضور فعالی در همه ی برنامه های مسجد محل و مراسم های مذهبی داشت.

شهید حسین کیانی در هیئت مسجد در ماه های رمضان و محرم و روزهای عاشورا و تاسوعا شرکت میکرد. حسین با این که به درس، علاقه مند بود اما مشکلات زیادی را تحمل کرد تا به تحصیلات خود در نهاوند ادامه دهد.

شهید حاج حسین کیانی، دوران دبیرستان را سپری می کرد که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید. او پس از پیروزی انقلاب، ترک تحصیل کرد و به بسیج و سپاه رفت تا از دستاوردهای انقلاب اسلامی دفاع نماید.

این شهید گرانقدر در سال ۱۳۵۷ ازدواج كرد و صاحب سه فرزند، پس از ۸ سال زندگی مشترک شدند و نام های روح الله، سجاد و میثم را برای آن ها انتخاب کردند. او احترام زیادی برای همسرش قائل بود.

شهید حسین کیانی، بلافاصله پس از رسیدن به سن قانونی در زمان مبارزات انقلابی مردم ایران به خدمت سربازی رفت. او پس از گذراندن شش ماه از خدمت سربازی اش به دستور حضرت امام( ره) از پادگان فرار كرد وبه صف انقلابیون پیوست.

شهید کیانی، چند وقتی برای امرار معاش به شغل رانندگی مشغول بود. این شهید گرانقدر نیز عضو بسیج بود و به فعالیت در پایگاه بسیج در امر مبارزه با موادمخدر می پرداخت و با منافقان نیز مبارزه می كرد. فعالیت های او در زمان حضورش در مبارزه با مواد مخدر، زبانزد است . زمانیکه جنگ تحمیلی شروع شد؛ شهید کیانی از سوی سپاه همدان به جبهه اعزام شد و برای نخستین بار به مدت ۳ ماه در جبهه بود و مجدداً به همدان برگشت اما عشق به حضور در صفوف نبرد وی را برآن داشت دوباره به جبهه برگشت. او در سال ۱۳۶۰ به جبهه اعزام شد، تا این که در سال ۱۳۶۵ در عملیات کربلای ۵ در جبهه ها حضور مستمر و تأثير گذاری داشت. او در ابتدا به عنوان فرمانده گروهان و سپس در سمت معاون گردان، فعالیت کرد.

این شهید گرانقدر در عملیات شکوهمند کربلای 5 معاون گردان ۱۵۲ ابوالفضل العباس لشكر انصار الحسین (ع) بود. شهید کیانی دو مرتبه در مناطق عملیاتی دچار جراحت شد. او به همراه برادرش عباس در منطقه چنگوله در جبهه حضور داشتند كه از ناحیه پا زخمی شد درحالیکه برادرش شهید شد. پدر شهید حسین کیانی درخصوص فرزندش می گوید:پس از بستری شدن حسین در بیمارستان تهران، به عیادت او رفتم و گفتم: ما از بابت زنده ماندنت خوشحالیم با اینكه عباس شهید شده است. حسین گفت: پدر، این حرف ها را نزنید، اگر عباس شهید شده و من مجروح شده ام، به این خاطر می باشد كه شیری كه عباس خورده، پاکتر از شیریست كه من خورده ام. به حسین گفتم برای این که پیش من و مادرت بمانی به جبهه نرو، چون عباس شهید شده است. او در جواب گفت: پدر، به خدا قسم تا جنگ و امام است، من از جبهه دست برنمی دارم. او دوباره با چنین وضعیت جسمی به جبهه رفت.

شهید حسین کیانی در زمان مرخصی اش به پایگاه مسجد و یا به خانواده های شهدا سرکشی می کرد. پدر شهید کیانی به او می گفت: این چند روز را در کنار خانواده ات سپری کن ولی حسین می گفت:پدر، دیدار با خانواده شهدا واجب تر از شماست. پدرش نیز میگوید:هر وقت به حسین می گفتیم بخاطر زن و بچه ات، كمتر به جبهه برو، در جواب به ما می گفت:مگر امام حسین( ع) یا حضرت عباس( ع) دارای همسر و فرزند نبودند، چرا چنین حرف هایی می زنید؟

شهید حسین کیانی، احترام وافری به خانواده های شهدا، فرزندان شهدا و رزمندگان وجانبازان قائل بود. اظهارات همسر شهید حسین کیانی به این شرح میباشد :هر وقت به حسین می گفتم که چند تا بچه دارید، به فكر ما هم باشید؛ در جواب به من می گفت:من به جبهه می روم و تو از بچه ها نگهداری كن، نصف ثوابش را من به تو می دهم. من با شنیدن این حرف ها دلگرم می شدم.

شهید کیانی همیشه نماز شبش را میخواند و به فکر حقوق و مزایا نبود. سپاه، یک زمین در نهاوند را به حسین داد ولی او زمین را نگرفت و گفت مگر هدف من از حضور در جبهه بخاطر زمین است. او هر سال، خمس و وجوهات شرعی را می پرداخت. در تاریخ ۲۴ دی۱۳۶۵ حاج حسین كیانی در منطقه عملیاتی شلمچه به علت اصابت تركش به گلو و سر، به قافله ی شهدا پیوست. و پیکر مطهرش در گلزار شهدای گیان به آرامش ابدی رسید و میعادگاه دوستان و همرزمانش می باشد .

وصیتنامه سردار شهید حاج حسین کیانی فرازی از وصیت نامه ی سردارشهید حاج حسین کیانی :

سلام به مادر مهربانم، مادری كه به او از جان و دل عشق می ورزم، مادری كه حتی یك لحظه تحمل دوری او را ندارم اما چه باید كرد كه اسلام، عزیزتر از مادر است . مادرم، درصورت شهادت من، صبور باش.همانطور كه زینب( س) دربرابر شهادت برادر و فرزندانش صبر كرد و دنیا بخاطر او، پایدار مانده است.

همسرم، ان شاء الله که خداوند، صبرتان بدهد. من توصیه میکنم كه فرزندم روح الله، را به جبهه بفرستی كه اسلحه ام بر روی زمین نماند. برادران، شعار ندهید، عمل نمایید. ما در قبال خون شهدای اسلام، مسئول هستیم. راهی كه همه ی افراد باید از آن عبور كنند، مرگ می باشد؛ پس چه بهتر كه مرگ در راه خدا باشد. فرهنگ ما، فرهنگ شهادت است. زنده ماندن ما صرفاً با یاد حسین( ع)، راه حسین( ع) و خون حسین( ع) است. ای ملت شهید پرور، همواره پشتیبان امام باشید که اگر رهبری تضعیف شود، این انقلاب با شكست رو به رو میشود. پشتیبان ولایت و یاران امام باشید و برای سختی های زمان آينده مهیا باشید.

photo 2023 07 19 12 58 21

photo 2023 07 19 12 58 24

photo 2023 07 19 12 58 29

photo 2023 07 19 12 58 14

biography hosseinkayani 3204

photo 2023 06 06 12 06 06

photo 2023 06 06 12 06 29

نظرات (0)

امتیاز 0 از 5 از مجموع 0 رای
نظری برای این مطلب وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

  1. ارسال نظر توسط مهمان
امتیاز به مطلب:
0 کاراکتر
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location