رئیس مرکز بهداشت نهاوند گفت: ۲۲ بیمار آنفولانزایی هماکنون در مراکز درمانی نهاوند تحت درمان هستند و ۲ بیمار مشکوک به کرونا هم متأسفانه فوت شدند.
به گزارش فریاد نهاوند آنلاین ، علی احسان خیشوند در گفتوگو با خبرنگار ما گفت: در شهریور مانند سایر نقاط کشور در شهرستان نهاوند نیز درگیر یک سری بیماریهای تنفسی ازجمله آنفولانزا شدیم.
وی اظهار داشت: در شهریور و مهرماه ۵۹ نفر بستری مشکوک به کرونا و آنفولانزا داشتیم و اقدامات بهداشتی نیز انجامشده است.
خیشوند افزود: ۶۱ مورد تست بیماری کرونا گرفتهشده است که ۹ مورد مثبت بود و ۲ مورد فوت مشکوک به کرونا داشتیم که نمونه تست آنها منفی شد ولی علائم بیماری کرونا را داشتند.
رئیس مرکز بهداشت نهاوند عنوان کرد: هرچند درگیر کرونا به شکل ضعیف هستیم ولی باید به نکات بهداشتی توجه کنیم که مجدداً وارد پیک کرونا نشویم.
وی اظهار داشت: در مورد بیماری آنفولانزا هم ۵۶ نمونه تست گرفتیم که ۳۲ مورد مثبت بود و شاهد شیوع این بیماری در سطح شهرستان هستیم.
خیشوند گفت: ۲۲ بیمار آنفولانزا هماکنون در مراکز درمانی نهاوند بستری هستند و انتظار داریم با توجه به شرایط آب و هوایی که در پیش داریم در نیمه دوم آبان ماه با پیک بیماری آنفولانزا مواجه شویم مگر اینکه با پیشگیری و رعایت نکات بهداشتی بتوانیم از ورود به پیک جلوگیری کنیم.
وی بیان کرد: عمده توجهی که باید در خصوص این بیماری داشته باشیم در مورد مدارس، مهدکودکها، خوابگاهها و مراکز تجمعی است.
رئیس مرکز بهداشت نهاوند گفت: عمده بحث ما در مورد مدارس است که باید همه نکات بهداشتی و بهداشت فردی ازجمله شستن مداوم دستها رعایت شود.
خیشوند ادامه داد: استفاده از ماسک در مراکز تجمعی باید موردتوجه شهروندان باشد و مدیران مدارس باید بر نحوه استفاده از ماسک توسط دانش آموزان نظارت کنند.
وی اظهار داشت: مدیران مدارس درصورتیکه دانش آموزان علائمی داشته باشند از حضور آنها در مدارس جلوگیری کرده و اجباری به حضور آنها نداشته باشند.
رئیس مرکز بهداشت نهاوند گفت: بحث تهویه کلاسهای آموزشی هم مهم است که باید در دستور کار قرار بگیرد و دستگاههای مکانیکی تهویه هوا در صورت سالم بودن فعال باشند.
وی افزود: برای دانش آموزان با کمک آموزشوپرورش و با همکاری با کارشناسان مرکز بهداشت آموزشهای بهداشتی ارائه شود.
خیشوند در ادامه اظهار داشت: واکسیناسیون آنفولانزا در سیستم شبکه بهداشت و درمان نهاوند برای افراد پرخطر، زنان باردار و بیماران صعبالعلاج در حال انجام است و واکسن بهاندازه کافی در دسترس است.
وی ادامه داد: تا امروز حدود ۳۵۰ مورد تزریق برای این افراد داشتهایم و توصیه میکنیم افراد سالمند و کسانی که نقص سیستم ایمنی دارند حتماً واکسیناسیون آنفولانزا را انجام دهند.
رئیس مرکز بهداشت نهاوند گفت: انتظار داریم در مدارس موارد احتمالی طغیان این بیماری را به ما گزارش دهند مثلاً در یک کلاس دو نفر یا بیشتر که به آنفولانزا مبتلا شدند حتماً گزارش دهند تا کارشناسان ما وارد عمل شوند.
وی به همزمانی آنفولانزای انسانی و شیوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان اشاره کرد و بیان داشت: که اگر نوترکیبی از این دو بیماری تشکیل شود ممکن است دچار یک اپیدمی مانند کرونا شویم.
خیشوند اظهار داشت: با توجه به این شرایط نکات مهمی در خصوص آنفولانزای فوق حاد پرندگان وجود دارد که باید نظارت شود تا شاهد چنین تداخلی نشویم که خوشبختانه تاکنون موردی از آنفولانزای فوق حاد پرندگان در شهرستان نداشتیم.
وی در پایان گفت: با اطلاعرسانی به مردم از طریق رسانههای محلی و مساجد، روحانیون و رعایت بهداشت فردی توسط آحاد جامعه امیدواریم بدون مشکل از ورود به این پیک جلوگیری شود و قطعاً از این شرایط عبور میکنیم.