سرخط خبرها

 سمیه شفائی(خبرنگار)

آستان مقدس و نورانی امامزادگان جزئی از مکان هایی هستند که طبق آیه ی شریفه «فی بیوت اذن الله ان ترفع و یذکر فیها اسمه یسبح له فیها بالغدو و الاصال» (آیه 36 سوره ی نور) خداوند متعال به تکریم و تعظیم آنها فرمان داده است . تعظیم نه به آن معنا که فقط به این مکان های مقدس بروند و سلام بدهند بلکه از همه ی ظرفیت های فرهنگی و معنوی این بقاع متبرکه استفاده شود چرا که تعظیم این شعائر الهی در اسلام تا بدان جا اهمیت دارد که در قرآن با تعبیر تقوای دلها از آن ها یاد شده است .

این اماکن مقدس به عنوان امانت هایی گرانبها و ارزشمند و میراثی پرسود و با برکت به شمار می روند و پناهگاهی برای دلدادگان خاندان نور و کمال هستند . ما هم در راستای دغدغه های مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به معرفی امامزاده های شهرستان نهاوند برآمدیم .

امامزاده مهدی (ع) مشهور به امامزاده یتیمه، واقع در خیابان جدید دوخواهران قطب فرهنگی شهرستان نهاوند گزینه ی مورد نظر ما برای معرفی به مخاطبین نشریه فریاد نهاوند است ... .

IMG 20211123 WA0048

مختصری از زندگینامه امامزاده سید مهدی (ع)

نسب شریف امامزاده مهدی (ع) با یازده واسطه به امام حسن مجتبی (ع) منتهی می شود که از قرار ذیل است ؛ مهدی ابوالحرب النقیب ابن ابی محمد حسن ابن ابی طاهر علی ابن طاهر القطع ابن علی بن محمد ابن حسن البصری ابن قاسم بن محمد البطحانی ابن قاسم ابن حسن ابن زید ابن امام حسن مجتبی(ع)، وی سیدی جلیل القدر، عظیم الشآن و بسیار دانا و دانشمند بود .

علامه نسابه بیهقی متوفای ۵۶۵ ه. ق از او به عنوان السید الاجل نقیب النقباء بهمدان یاد می کند و او را سرپرست تمام سادات همدان می داند . علاوه بر این سید مهدی ، برادری داشته به نام سید ابوالعزعبدالعظیم که نسابه همدان بوده و از او تصنیفی در این علم به یادگار گذاشته شده است .

برادر دیگر وی همان سید جلیل القدر کمال الشرف ابوزید مشهور به شاهرضا مدفون در قمشه=شاهرضا است که نقیب شهر اصفهان بوده و دو برادر دیگر وی به نام ناصر و حیدر از بزرگان همدان به شمار می رفتند . نخستین شخص از این خاندان که به همدان مهاجرت نمود جد پنجم وی سید ابوجعفر محمد ابن الحسن بصری است که سیوی با عظمت و با کمال بوده و از شهر ری به همدان نقل مکان نمود و در این شهر سکنی کرد و صاحب فرزندانی من جمله علی ابوالحسن شد .

شهرت این خاندان به زهد و تقوا و پاکدامنی بر احدی پوشیده نیست و به خاطر ازدواج ابوعبدالله الحسین بن علی ابی الحسن ابن الحسن البصری با دخترصاحب بن عباد ، از معروفیت به سزایی برخوردار بود و اکثر مناصب اجتماعی همچون قضاوت ، نقابت ، امامت و امارت و...شهر همدان و نواحی را بر عهده دانسته اند و غریب بر ۴۰۰ سال از بزرگان سادات همدان و از چهره های شاخص این منطقه به شمار می آمدند .

IMG 20211123 WA0027

مقبره امامزاده سید مهدی (ع)

مقبره ی امامزاده سید مهدی (ع) واقع در منطقه ی دوخواهران شهرستان نهاوند است . رب بقعه از جانب مشرق باز مى شودکه شامل سر درب بزرگى است که بالاى آن با قلم درشت نوشته شده «آستانه مبارکه امامزاده مهدى». مساحت کل بنا حدود دویست متر است که تقریباً صد متر مربّع آن را بالکن و طبقه دوّم اختصاص یافته است. پیش تر به جهت اینکه امامزاده در محلّه یهودیان واقع شده بود مردم کمتر به زیارت این امامزاده مى رفتند و این در حالى است که تقریباً یهودیان این محله قبلا مهاجرت کرده اند. علّت دیگر بستن درب امامزاده در طول روز است که چند بار مراجعه ما و کوفتن درب موفّق به زیارت آن نشدیم.

در گذشته ضریح آهنى در بقعه وجود داشت که آن را به جاى ضریح چوبى تعویض نموده اند. این ضریح به ابعاد 2×2 متر و ظاهرا از بقعه دو خواهران به اینجا انتقال داده شده است. گویند در بقعه سنگ قدیمى وجود داشت که به سرقت رفته است. به اعتقاد اهالى، امامزاده مهدى از فرزندان امام هفتم(علیه السلام) است و چنین مشهور است که وى از تشنگى به شهادت رسیده است.

بر این اساس، هیئتى بنام سقّا در بقعه مستقر بود که 30 بچه کوچک را به صورت سقا درست مى کردند و در ایام محرم به ویژه تاسوعا و عاشورا، سقایى مى کردند. به اعتقاد محقّقان، شخصیّت مدفون در این بقعه، از سادات حسنى است که نسب شریف او با یازده واسطه به امام حسن مجتبى(علیه السلام) منتهى مى شود که از قرار ذیل است: سیّد ابو حرب مهدى بن ابى محمّد حسن بن ابى طاهر على بن ابى القاسم طاهر الاقطع بن ابى الحسن على بن ابى جعفر محمّد بن حسن البصرى بن قاسم بن محمّد البطحانى بن قاسم بن حسن بن زید بن امام حسن مجتبى(علیه السلام). وى سیّدى جلیل القدر، عظیم الشان، و بسیار دانا و دانشمند بود. علاّمه نسّابه بیهقى، متوفّاى 565 هـ . ق از او به عنوان السید الاجل نقیب النقباء بهمدان یاد مى کند و او را سرپرست تمام سادات همدان مى داند. علاوه بر این، سیّد مهدى برادرى داشته به نام سیّد ابوالعز عبدالعظیم که نسّابه همدان بوده و از او تصنیفى در این علم به یادگار گذاشته شده است.

برادر دیگر وى همان سیّد جلیل القدر کمال الشرف ابو زید مشهور به شاهرضا مدفون در قمشه = شاهرضا است که نقیب شهر اصفهان بوده و دو برادر دیگر وى به نام ناصر و حیدر از بزرگان همدان به شمار مى رفتند. نخستین شخص از این خاندان که به همدان مهاجرت نموده جدّ پنجم وى، سیّد ابو جعفر محمّد بن حسن بصرى است که سیّدى با عظمت و با کمال بود و از شهررى به همدان نقل مکان کرد و سرانجام در رود راور سکونت اختیار نمود و صاحب فرزندانى من جمله على ابوالحسن شد. آرامگاه سیّد ابو جعفر محمّد که اینک به امامزاده محمّد خوانده مى شود در روستاى شان آباد تویسرکان قرار دارد و از دیر باز مورد زیارت دوستداران اهل بیت (علیهم السلام) است.

شهرت این خاندان به زهد و تقوى و پاکدامنى بر احدى پوشیده نیست و به خاطر ازدواج ابو عبدالله حسین بن على ابى الحسن بن حسن البصرى با دختر صاحب بن عباد، از معروفیت به سزایى برخوردار شدند، و اکثر مناصب اجتماعى همچون; قضاوت، نقابت، امامت، امارت شهر همدان و نواحى را بر عهده داشته اند و قریب بر چهارصد سال از بزرگان سادات همدان و از چهره هاى شاخص این منطقه به شمار مى آمدند.

سیّد مهدى نیز از این قاعده مستثنى نبوده، علاوه بر نقابت بر سادات همدان که نشان از موقعیت علمى و اجتماعى او نزد تمام سادات منطقه دارد، از دانشمندان خاندان حسن بصرى در همدان به شمار مى رفت. متأسّفانه در منابع موجود از تاریخ تولّد و وفات او اطلاع دقیقى در دست نیست، اما از آنجاییکه نخستین بار نام وى را بیهقى ذکر نموده آشکار مى شود که وى در عصر او مى زیسته و به احتمال قرین به یقین در ربع اول قرن ششم هجرى بین سالهاى 525-524 هـ . ق در نهاوند وفات یافته و در این مکان دفن شده است.

جد اوّل امامزاده مهدى، ابو طاهر على بن ابى القاسم طاهر نام دارد که کنیه شریف او، اقتباس از نام پدر بزرگوارش است. ابوالقاسم طاهر، در تویسرکان سکونت داشته و در همین شهر وفات یافته و اینک آرامگاه او بر روى تپه اى در خارج از روستاى حاجى آباد در 22 کیلومترى شمال باختر تویسرکان واقع شده و به امامزاده طاهر بن على مشهور است.

ابوطالب مروزى، از علماى انساب قرن ششم و هفتم هجرى، پس از تایید سکونت طاهر در همدان، او را ملقّب به اقطع دانسته و مى گوید که، او فرزندى به نام ابوطاهر على داشته که در همدان مى زیسته است. همین قول را عمیدى نسّابه نیز ذکر کرده است. و ابن عنبه اضافه مى کند: «در نسل طاهر اقطع ریاست و نقابت در قدیم الدهر در همدان بوده و نسلش از ابوطاهر على بوده است.» طاهر بن على، تنها یک فرزند بنام ابوطاهر على داشته که از او ابو محمّد حسن به وجود آمده است. وى پدر امامزاده مهدى است.

علماى انساب، سکونت او را در شهر همدان نوشته اند و از تاریخ تولد و وفات او مطلبى اشاره ننموده اند و سپس به فرزندزادگان او که از نقباء همدان بوده اند اشاره مى کنند و مى نویسد: ابوالحرب مهدى بن ابى محمّد حسن بن ابى طاهر على از سادات جلیل القدر و نقیب النقباى همدان است که از او نسل زیادى به وجود آمده است.در منابع مذکور اشاره اى به فرزندان و فرزندزادگان امامزاده مهدى نشده و تنها نام برادران آن که از بزرگان سادات همدان و اصفهان بوده ذکر شده است.

IMG 20211123 WA0013

درخصوص این آستان مقدس و کارهای فرهنگی که در این امامزاده انجام می شود با ریاست اداره اوقاف شهرستان و هیأت امنای این امامزاده گفتگویی کردیم که امید است پاسخگوی سئوالاتی که به ذهن مخاطبین ما خطور کرده است، باشد . در ابتدا گفتگویی با مهدی سوری رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان نهاوند داشتیم :

IMG 20211123 WA0055

 لطفاً خودتان را کامل معرفی بفرمائید :

مهدی سوری هستم ریاست اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان نهاوند .

 وظایف سازمان اوقاف و امور خیریه را در خصوص امامزادگان بفرمائید:

امروزه سازمان اوقاف و امور خیریه به واسطه وظایف ذاتی در حوزه مدیریت بقاع و اماکن مذهبی، ترویج و نهادینه‌سازی فرهنگ وقف، مدیریت موقوفات و اجرای امینانه نیات واقفین و اجرای برنامه‌های قرآنی گسترده، از نقش و جایگاه ویژه‌ای در فضای فرهنگی کشور برخوردار است و به عنوان یکی از دستگاه‌های فرهنگی کلان کشور محسوب می‌گردد، از این رو این معاونت عهده‌دار اجرای برنامه‌های فاخر فرهنگی متناسب با وظایف و عملکرد سازمان و نیازهای فرهنگی جامعه است. در خصوص امامزادگان در وهله ی اول تعیین هیأت امنا ، که بر اساس شرایط و ضوابطی که وجود دارد هیأت امنا انتخاب می شوند و طبق آخرین دستور العمل سازمان اوقاف یک نفر عضو فرهنگی یعنی کسی که سابقه ی کارهای فرهنگی داشته باشد و ترجیحاً روحانی باشد باید حتماً در این جمع حضور داشته باشد که چند سالی است با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه های علمیه عضو فرهنگی (روحانی) را انتخاب می کنیم و بقیه ی اعضا هم یک نفر ترجیحاً آشنا به امور عمرانی و ساخت و ساز (مهندس عمران)، یک نفر آشنا به مسائل مالی (امور مالی)، یک نفر دبیر جلسات و یک یا چند نفر هم از بین معتمدین محله و مسئولین پایگاه های مقاومت در امامزادگان اعضای هیأت امنای امامزادگان هستند، پس از انتخاب هیأت امنا ، کار اوقاف ابلاغ و ارسال دستورالعمل های صادره از طرف سازمان اوقاف به هیأت امنا و همچنین نظارت و بازرسی روی کارهای است که بر اساس دستور العمل ها انجام می دهند.

اعضای هیأت امنای امامزاده مهدی را معرفی بفرمائید :

آقای خیرالله شهبازی رئیس هیأت امنا آقای حجت الاسلام والمسلمین امیر جلالوند مسئول مرکز فرهنگی افق در این امامزاده آقای رضا حمیدی امور مالی آقای کفراشی مسئول پایگاه بسیج برادران شهید سلیمانی و عضو هیأت امنا خانم ایوتوند مسئول پایگاه بسیج خواهران فاطمیه و عضو هیأت امنا 

برنامه‌های فرهنگی اداره اوقاف چیست؟

مهم‌ترین برنامه‌های فرهنگی این اداره عبارت‌اند از: ترویج و نهادینه‌سازی فرهنگ وقف در سطح جامعه؛ برگزاری جشنواره و همایش‌های علمی و فرهنگی و هنری در زمینه ترویج فرهنگ وقف؛ اجرای ویژه برنامه‌های فرهنگی در آستان مقدس امامزادگان و بقاع متبرکه، همانند ویژه برنامه آرامش بهاری (ویژه تعطیلات نوروزی)، ویژه برنامه ضیافت الهی ویژه ماه مبارک رمضان، ویژه برنامه سوگواره یاس نبوی (ویژه شهادت حضرت فاطمه زهرا علی)، ویژه برنامه نشاط معنوی (ویژه اوقات فراغت دانش‌آموزان)، ویژه برنامه جشن ولایت علوی، اکمال دین نبوی (ویژه عید غدیرخم) و ویژه برنامه بصیرت عاشورایی (ویژه عزاداری ماه محرم)؛ نشر و ترویج معارف قرآن و اهل‌بیت عصمت و طهارت عال در سطح جامعه؛ اجرای برنامه‌های فرهنگی مناسبتی در کلیه مناسبت‌های مذهبی و ملی؛ تولید و نشر محصولات فرهنگی فاخر در حوزه وقف، بقاع متبرکه و معارف اسلامی، شامل: کتاب، کتابچه، بروشور، سلسله مباحث نمایشگاهی، نرم‌افزارهای مختلف فرهنگی، کلیپ‌های فرهنگی صوتی و تصویری؛ اجرای امینانه نیات واقفین خیراندیش؛ برگزاری کار ویژه‌های اجتماعی، مانند: مهر تحصیلی، پیوند آسمانی، زائران حرم حسینی، زائران حرم رضوی و ... مدیریت آستان مقدس امامزادگان و بقاع متبرکه؛ نظارت بر فعالیت هیئت امنا و خادمین بقاع متبرکه و توسعه آموزش‌های مورد نیاز؛ - جذب، ساماندهی، آموزش و اعزام مبلغین دینی در مناسبت‌های مختلف در طول سال و... 

از ظرفیت امامزادگان در طول سال به عنوان قطب فرهنگی چه استفاده‌هایی شده است؟

در راستای تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی، معاونت فرهنگی و اجتماعی برنامه‌هایی را در دستور کار خود قرار داده است که در ذیل به بخشی از آنها اشاره می‌شود: ویژه برنامه آرامش بهاری ، طرح ضیافت الهی ، طرح نشاط معنوی ، طرح ولایت علوی، اکمال دین نبوی ، طرح بصیرت عاشورایی، ویژه برنامه یاس نبوی ، برپایی گفتمان انقلاب اسلامی، گرامیداشت مناسبت‌های انقلاب اسلامی، برپایی کلاس‌های سبک زندگی اسلامی، برگزاری مراسم ادعیه و مناسبت‌های مذهبی و ملی، راه اندازی غرفه‌های مشاوره و پاسخگویی به مسائل شرعی . 

مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) فرمودند که «هر امامزاده باید تبدیل به قطب فرهنگی شود» درباره تعیین شاخصه‌های این فرمایش چه اقداماتی صورت گرفته است؟

رهبر معظم انقلاب اسلامی بر ضرورت تبدیل بقاع متبرکه و امامزادگان به قطب فرهنگی کشور تاکید کردند و ما طبق فرمایش معظم له از سال 1389 مراکز افق (اجتماعی، فرهنگی و قرآنی) را در بقاع متبرکه و امامزادگان شهرستان نهاوند راه‌اندازی کرده‌ایم و در این مراکز کارهای فرهنگی ، هنری و قرآنی انجام می شود . 

در خصوص نذورات بفرمائید که صرف چه کارهایی می شود :

همه نذوراتی که از امام‌زادگان جمع‌آوری می‌شود با حضور هیئت امنا است، ضریح امامزاده دو قفله می باشد یکی از این قفل‌ها دسته هیئت امنا و دیگری دست اداره اوقاف است و موقع غبارروبی هر دو مجموعه باید با هم حضور داشته باشند. نذورات جمع‌آوری شده امام‌زاده با شناسه مختص، وارد حساب امام‌زاده می‌شود و در سه سرفصل فرهنگی ، عمرانی و هزینه های جاری قابل برداشت است که این حق برداشت نذورات نیز با خود هیئت امنا است و اوقاف در دخل و خرج امامزاده دخالت آن‌چنانی ندارد و هیأت امنا به تناسب هزینه هایی که می کند به اداره اوقاف فاکتور می فرستد و اداره اوقاف هم پول را به حساب ذینفع (صادرکننده ی فاکتور ) واریز می کند ، فاکتورهای ارسالی باید حتماً دارای مهر و امضای هیأت امنا باشد و اداره ی اوقاف حق برداشت از حساب را ندارد . تمام اسناد و مدارک سازمان اوقاف نیز زیر نظر اداره ای به نام اداره ی تحقیق و حسابرسی که مسئول آن توسط رئیس سازمان در هر اداره کل استانی مشخص می شود مورد بررسی قرار می گیرند . اسناد و مدارک پس از پرداخت در اداره اوقاف شهرستان بارکد خورده و در سیستم مالی اسکن می شوند و این مدارک اسکن شده توسط مسئول اداره تحقیق و حسابرسی ، مسئول مالی اداره کل و تا سطح سازمان اوقاف قابل مشاهده هستند که یک بار به صورت سیستمی و یک بار هم به صورت دستی و فیزیکی چک می شوند .

 حرف آخر:

قطعاً با توجه به اینکه امامزاده مهدی از قدیم الایام در محله ای معروف به یهودی ها بوده است و زائر در این امامزاده حضور پیدا می کرده و به این خاطر به امامزاده یتیمه معروف است و بالطبع نذورات اندکی دارد و تمام کارهایی که در این امامزاده انجام می شود به کمک خیرین و همین خرده نذوراتی است که مردم در ضریح این امامزاده می ریزند . چند سال یکبار هم اعتبارات دولتی به اماکن مذهبی تعلق می گیرد که اداره ی اوقاف با نظارت مهندس ناظری که اداره ی کل می فرستد کارها را انجام می دهند . آخرین کار عمرانی که در محل امامزاده مهدی انجام شده است بحث نقاشی این مکان مقدس بوده و همچنین بحث برق کشی آستان بوده که دچار فرسودگی شده بود وتعمیر و مرمت شد اما برای توسعه و مرمت و بازسازی این مکان مقدس نیاز به حمایت مسئولین و خیرین است . درامامزادگان دیگر، خیرین کمک های خوبی می کنند اما برای امامزاده مهدی نیاز به حمایت بیشتری است . با توجه به نذوراتی که امامزاده مهدی دارد امکان توسعه این امامزاده در حال حاضر وجود ندارد. علیرغم کم بودن نذورات امامزاده ، کارهای فرهنگی بسیار خوبی در این مکان مقدس انجام می شود . در ماه مبارک رمضان جزء خوانی قرآن کریم، ادای نماز جماعت و.. در ایام ولادت و شهادت ائمه برنامه های متنوع فرهنگی برگزار می شود. اما از نظر اینکه امامزاده در یکی از نقاط ضعیف شهرستان وجود دارد نذورات در این امامزاده بسیار کم است و نیاز به حمایت خیرین است .

در ادامه با رئیس هیئت امنای آستان مقدس امامزاده مهدی(ع) گفتگو کردیم : 

 

لطفاً خودتان را معرفی بفرمائید و سمت شما در این آستان مبارک چیست ؟

خیرالله شهبازی هستم رئیس هیأت امنای آستان مقدس امامزاده مهدی (ع) 

در خصوص هیأت امنا و فعالیت انجام شده در این امامزاده بفرمائید:

امامزاده مهدی (ع) شهرستان نهاوند حدود 3 سال پیش هیأت امنایی شد و گروهی این مسئولیت را بر عهده گرفته بودند که پس از حدود دوسال این مسئولیت با تشخیص اداره اوقاف شهرستان به تیم ما که یک گروه جدید اما با سابقه فعالیت در شاهزاده محمد (ع) بود واگذار شد تا امامزاده را از محجوریت دور کنیم که الحمدالله این کار در حال انجام است .

در محل آستان امامزاده مهدی(ع) چه فعالیت هایی انجام می شود :

هیأت امنا فعالیت های خود را در دو قسمت قرآنی و فرهنگی شروع کرد اما متأسفانه در طول سالهای بعد از انقلاب هیچگونه فعالیت عمرانی – نوسازی انجام نشده بود که وضعیت خود نمای آن شاهد این ماجرا بود ، تا اینکه توانستیم در سالهای اخیر در بحث عمرانی نیز ورود پیدا کنیم و به مرمت و بازسازی این بقعه متبرکه بپردازیم که خوشبختانه در کنار کارهای فرهنگی پیشرفت های عمرانی خوبی نیز انجام شده است . 

photo 2023 05 01 11 26 49

مراجعین و مخاطبین شما معمولاً چه کسانی هستند؟

با توجه به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه امامزادگان باید قطب فرهنگی هر شهر و محله ی خودشان باشند، علیرغم اینکه محله ی دوخوهران یکی از منطقه های پرجمعیت با پتانسیل های خوب است، اما متأسفانه یکی از مناطق محروم شهرستان نهاوند محسوب می شود که دارای مشکلات اجتماعی فراوانی است اما با این وجود در کنار فعالیت های فرهنگی بسیار خوبی که در طول سال و ایام های خاص ملی مذهبی و فعالیت های خوبی که انجام شده، باعث جذب مخاطبین خوبی نیز شده است . اقشار مختلفی از جمله آقایان و بانوان ، اهالی محله و قشر محروم و ... در این آستان حضور پیدا می کنند و مشکلات آنها بررسی و مشکلات برطرف می شوند .

 در خصوص نذورات و درآمدهای امامزاده را توضیح دهید:

نذوراتی در که در داخل ضریح ریخته می شود توسط اداره اوقاف سرشماری و شمارش می شوند و برای کارهای عمرانی آستان هزینه می شود . برای کارهای فرهنگی و اجتماعی نیز از کمک های مردمی استفاده می کنیم مثلاً در ایام نوروز و شب یلدا بسته های معیشتی برای خانواده های محروم محله تهیه و به دست آنها رساندیم . استفاده بیشتر از ظرفیت اهالی و جذب خیرین به مجموعه ی امامزاده و در بحث عمرانی هم توسعه ی امامزاده ، تهیه ی گنبد و مرمت و بازسازی امامزاده مد نظر هیئت امنای آستان است . 

photo 2023 07 19 11 40 02

photo 2023 07 19 11 40 14

در حال حاضر خیرین به امامزاده کمک می کنند یا خیر ؟

بله تعدادی از خیرین هستند که در بحث کمک های مؤمنانه برای خانواده های محروم کمک حال ما هستند. متأسفانه اخیراً به علت تورم بالا و مراجعین بسیار زیادی که دارند، خیرین کمتر تمایل دارند که کمک کنند. حرف آخر : تشکر از شما که فعالیت های آستان مقدس امامزاده مهدی (ع) را پوشش می دهید ، این منطقه یکی از مناطق محروم و پر جمعیت شهرستان است که آسیب های اجتماعی بسیاری دارد و نیازمند حمایت مسئولین و خیرین است که امیدواریم با این گزارش بتوانیم مسئولین و خیرین را جذب منطقه و آستان کنیم که نگاه ویژه ای به این منطقه داشته باشند .

ادامه ی گفتگوی ما با حجت الاسلام والمسلمین امیر جلالوند مسئول مرکز افق و امام جماعت جوان آستان مبارک امامزاده مهدی(ع) بود در خصوص فعالیت های انجام شده در این آستان انجام شد: 

لطفاً خودتان را کامل معرفی بفرمائید :

امیر جلالوند ، مسئول مرکز افق و امام جماعت آستان امامزاده مهدی(ع) 

تنوع فعالیت ها در امامزاده چگونه است :

درکنار فعالیت های فرهنگی، کارهای عمرانی را پیش بردیم، برگزاری برنامه های مناسبتی به طور مستمر در طول سال ، برگزاری برنامه متنوع فرهنگی – قرآنی در ایام ماه مبارک رمضان ، برگزاری نماز های جماعت در طول سال برگزاری جلسات بسیج در پایگاه های مقاومت برادران و خواهران و... از جمله فعالیت های انجام شده در این آستان مقدس می باشند . برای مثال : در ایام ماه مبارک رمضان دو شنبه ها و چهارشنبه ها مراسم جزء خوانی قرآن داشته ایم ، در روز نیمه شعبان غرفه پذیرایی از مردم را برقرار کردیم ، پایگاه شهید سلیمانی و فاطمیه را داریم که در کنار فعالیت های پایگاه ها کمک هایی به مستمندان داشته ایم که برای نمونه حدود 10 بسته معیشتی در اختیار خانواده های نیازمند گذاشته ایم، که پیش از این نیز در ایام های مختلف بسته هایی در اختیار خانواده های نیازمند قرار داده می شده و خواهد شد . همچنین در سال 1401 تهیه 3 جهیزیه برای نوعروسان را داشته ایم که به همت اهالی و درآمدهای آستان مقدس امامزاده صورت گرفته شدند. در کنار فعالیت های فرهنگی و عمرانی فعالیت های اجتماعی نیز انجام می شود که در این فعالیت های اجتماعی از مسئولین دعوت شده است که در محل حضور پیدا کنند و مشکلات محل را بررسی کرده ایم برای نمونه بررسی آسفالت محله ی دوخواهران ، برق ، پیگیری پارک صخره ای روبری آستان ، تعمیر و مرمت آستان امامزاده دوخواهران، و امامزاده منصور و برخی منازل افراد ضعیف محله و همچنین کارهای فضای سبز و عمرانی منطقه دوخواهران که تا حدودی تحت پوشش آستان قرار دارد . درختکاری از امامزاده مهدی تا امامزاده منصور که جزء برنامه های این آستان مقدس هستند و مسئولین نیز در این برنامه ها حضور پیدا کرده اند . 

آیا هیئت خاصی ویژه ی آستان مقدس امامزاده مهدی دارید؟ (مذهبی – قرآنی و...)

هیئت های خواهران ما که روزهای دوشنبه و چهارشنبه سفره صلوات و هیئت دارند و درکنار آن نشست های بصیرتی و آسیب های اجتماعی و... برگزار می کنند . مرکز افق آستان هم برگزار است که فعالیت های اجتماعی ، فرهنگی و قرآنی انجام می دهند. 

فعالیت آقایان و بانوان در مجموعه ی شما چگونه است :

معمولاً برنامه های ویژه ی بانوان عصر ها و برنامه های ویژه ی آقایان به خاطر مشغله های کاری که دارند شبها برگزار می شوند .

photo 2023 07 19 11 41 24

 حرف آخر شما:

و در نهایت تشکر ویژه از فعالیت های شبانه روزی هیئت امنای آستان مقدس امامزاده مهدی (ع) علی الخصوص آقای شهبازی که پابه پای مردم و دیگر اعضای هیئت امنا تلاش می کنند و باعث انرژی مضاعف ما در این مجموعه هستند .

فریاد نهاوند : امیدواریم با تهیه ی این گزارش مسئولین و خیرین گرامی بیشتر به این امامزاده و منطقه ی تاریخی و محروم و البته با آسیب های اجتماعی فراوان حضور پیدا کنند و دردی از دردهای این منطقه را درمان نمایند .

نظرات (0)

امتیاز 0 از 5 از مجموع 0 رای
نظری برای این مطلب وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

  1. ارسال نظر توسط مهمان
امتیاز به مطلب:
0 کاراکتر
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location