سرخط خبرها

مصاحبه فریاد نهاوند با شهرام کلوندی سرپرست بهزیستی نهاوند:

به گزارش فریاد نهاوند آنلاین ، در شرایط کنونی، سازمان بهزیستی کشور، به عنوان یک واحد بزرگ اجتماعی، با سالها ارائه خدمات، با حجم قابل توجهی از معلولان و اقشار آسیب پذیر جامعه رو به روست که پاسخگویی به نیازهای مختلف این عزیزان، دستگاه مذکور را ـ که مسئولیت سنگینی در راه ارائه خدمات بهزیستی به محرومان و معلولان جامعه به دوش گرفته است ـ در شرایطی بسیار حسّاس قرار داده است.

از این رو، سازمان بهزیستی، برنامه های اصلی خود را، در این راستا به سه قسمت خدمات اجتماعی (حمایت خانواده)؛ توان بخشی؛ و خدمات بازپروری و کارآموزیِ اجتماعی تقسیم کرده است. سازمان بهزیستی، تنها سازمان و ساختاری در کشور ایران است که به طور علمی ،به بررسی نارسایی ها و مشکلات اجتماعی می پردازد و از نیروی متخصصان و کارشناسان تحصیل کرده علوم اجتماعی و بهداشتی برخوردار است و به انسان های نیازمند کمک می کند.این سازمان تلاش می کند تا ریشه مشکلات را پیدا کرده و بیماری ها و معضلات اجتماعی را از ریشه درمان کرده، از بین ببرد.

در این خصوص مصاحبه ای با شهرام کلوندی رئیس بهزیستی شهرستان نهاوند داشتیم که امیدواریم مورد توجه مخاطبین فریاد نهاوند قرار بگیرد.

photo 2023 07 26 22 02 27

photo 2023 07 26 21 44 32 ضمن عرض خیر مقدم و تبریک انتصاب شایسته حضرتعالی و همچنین تبریک به مناسبت هفته بهزیستی، لطفا خودتان را معرفی بفرمائید و از سوابق کاری خود برای مخاطبین فریاد نهاوند در حد مقدور توضیحات لازم را ارائه بفرمائید:

با سلام خدمت شما و همه مردم خوب شهرستان نهاوند، شهرام کَلوندی هستم کارشناس ارشد روانشناسی بالینی،  چندین سال است که در اداره بهزیستی کار میکنم و قبلاً هم ریاست بهزیستی شهرستان تویسرکان را داشتم و در حال حاضر این سعادت نصیب بنده شده است که خدمتگزار مردم شریف شهرستان نهاوند باشم امیدوارم که با یاری خداوند و با ارائه خدمات مطلوب در اداره بهزیستی نهاوند، شاهد رونق و پیشرفت هر چه بیشتر این شهرستان باشیم.

لطفا توضیحی پیرامون وظایف بهزیستی بفرمائید:

سازمان بهزیستی، سازمان بزرگی است که به جامعه هدف خودش خدمات رسانی می کند که این جامعه هدف عبارتند از؛ معلولین، زنان سرپرست خانوار، بهبودیافتگان اعتیاد، بچه های بی سر پرست و بد سرپرست، آسیب هایی اجتماعی، مشاوره های طلاق، دو قلوها و چند قلوها و... در مجموع اداره بهزیستی وظایف سخت و سنگین و گسترده ای دارد که جامعه مختلفی را تحت حمایت دارد.

تاکنون چند نفر تحت پوشش حمایت بهزیستی نهاوند شده اند؟

در حال حاضر ۳۲۰۰ نفر مددجوی توانبخشی داریم ،که از این تعداد ۲۵۰۰ نفر مستمری بگیر هستند ، ۷۰۰ نفر هم تحت پوشش بهزیستی هستند اما مستمری بگیر نیستند، ولی از همه خدمات بهزیستی بهره مند می شوند، ۳۹۸ نفر در حوزه زنان سرپرست خانوار ، ۱۴۰ خانوار دارای فرزندان دو قلو به بالا ، ۳۰ نفر فرزندان امداد بگیر که در کنار خانواده هستند،اما تحت پوشش بهزیستی میباشند، ۱۵ بچه بین ۸ تا ۱۳ سال در مؤسسه مهرعلی که یک مؤسسه شبه خانواده‌ است ، از خدمات بهزیستی نهاوند بهره مند هستند.

نوجوانان و کودکان تا چه زمانی در مؤسسه مهر علی هستند؟

پسرهای ۸ تا حدود ۱۳ سال با شرایط خاص در مؤسسه مهر علی هستند، که در وهله اول یا خانواده هایشان فوت کرده اند یا پدر و مادر صلاحيت نگهداری از فرزندان خود را طبق دستور مقام قضایی ندارند و خانواده ها جداسازی شده باشند در این مؤسسه نگهداری می شوند.که در صورتی که خانواده ها اصلاح شوند و شرایط نگهداری بچه ها را داشته باشند بچه ها با نظارت بهزیستی به آغوش خانواده باز خواهند گشت در غیر این صورت به مراکز شبه خانواده بهزیستی می روند، برخی از این بچه ها هم به خانواده ها سپرده می شوند واگر هیچکدام از شرایط ایجاد نشود کودکان به مراکز استان سپرده میشوند.

نوع کمک ها به افراد وخانواده های تحت پوشش چگونه است؟

در حوزه ی توانمندی؛ مستمری، مستمری‌بگیران ، کمک های مناسب سازی برای معلولین بنا به شرایط و ضوابط، کمک هزینه ایاب و ذهاب در صورت اعتبار ، کمک هزینه ی درمان با توجه به شرایط و مدارک و انواع و اقسام تجهیزات توانبخشی از جمله تشکچه ، ویلچر ، سمعک و ...حق پرستاری و حق خانواده محور نیز به خانواده های تحت پوشش بهزیستی طبق دستور العمل و ضوابط تعلق می گیرد.

آیا فقط کمک نقدی و کمک ارزاق معیشتی دارید یا برای اشتغال خودکفایی مددجویان هم،اقدام میکنید؟

اشتغال فقط مختص معلولین نیست و ما برای کل جامعه هدفمان که تحت پوشش بهزیستی هستند تسهیلات اشتغال داده می شود که سال های گذشته هم این کار انجام شده است که هم مددجویان معلولین،زنان سرپرست خانوار، بهبودیافتگان اعتیاد جهت استقلال و توانمندسازی از این تسهیلات استفاده می کنند، حتی بعضی از مددجویان ما در حال حاضر کارفرما هستند و چند نفر از مددجویان دیگر را هم تحت پوشش دارند، در حوزه مسکن هم به مددجویان کمک می کنیم، مددجویان روستایی که شرایط و زمین ، داشته باشند به آنها از طرف بنیاد مسکن تسهیلات داده می شود و ما هم کمک بلاعوض می کنیم و البته ابتدا با مددجویان دو معلولی و سپس تک معلولی ها هستند و سپس بقیه ی جامعه هدف بهزیستی، مورد حمایت هستند.وام های ودیعه مسکن نیز برای جابجایی و... به مددجویان بهزیستی داده می شود که به مشکل بر نخورند.

نقش خیریه ها و سازمان های مردم نهاد، در کمک به بهزیستی چگونه است؟

خیریه ها نقش بسیار مهمی در کمک به بهزیستی و جامعه ی هدف ما دارند، سازمان بهزیستی سازمان بزرگی است که نیازمند حمایت خیرین و مسئولین است، و سالیانه به جامعه هدفمان اضافه می شود و به همین دلیل سازمان بهزیستی بسیار گسترده است و خیرین بسیار میتوانند به ما در همه ی حوزه ها کمک کنند، از همین تریبون استفاده میکنیم و دست خیرین را میبوسیم و از همه ی این بزرگواران تشکر و قدردانی می کنیم، که در هر حال همراه بهزیستی هستند و تقاضا میکنیم به منوال گذشته حمایت های خودشان به بهزیستی را ادامه دهند که بتوانیم با حمایت آنها خدمات خوبی به جامعه هدف بهزیستی بدهیم.

در برخی موارد شاهد این هستیم که بعضاً افراد در فضای مجازی، برای کمک به دیگران شماره حساب شخصی اعلام میکنند و‌ ممکن است سوء استفاده هایی صورت بگیرد، آیا بهزیستی و دستگاههای نظارتی کنترلی روی این افراد دارند؟

اداره کل بهزیستی فقط یک شماره حساب دارد که خیرین در سراسر استان میتوانند وجوه خود را به این حساب واریز کنند، خیرین می توانند از طریق شماره روی کارت ۶۳۶۷۹۵۷۰۶۹۲۷۸۳۹۳ و شماره حساب ۴۱۶۵۰۳۴۵۴۱۷۲۴۰۱۱ وجوه خود را در اختیار مددجویان بهزیستی قرار دهند و بهزیستی هیچگونه شماره حساب دیگری ندارد و خیرین میتوانند وجوه خود را از طریق این شماره حساب واریز کنند و شماره پیگیری را به ما میدهند و وجوه برای مددجویان شهرستان در نظر گرفته می شود.

بفرمائید در نهاوند،چند خیریه مجوز دار وجود دارد؟ اسامی این خیریه ها کدام است؟

در حال حاضر ۶ مرکز خیریه در سطح شهرستان نهاوند وجود دارد که عبارتند از؛ مرکز توابخشی و مراقبت های بالینی فاطمه الزهرا(س) که حدود ۷۴ نفر از معلولین ما در این مرکز نگهداری می شوند، مرکز حریم مهر روزانه ویزیت در منزل، مرکز پویای روزانه توانبخشی چند معلولیتی زیر ۱۴ سال، مرکز خاتم روزانه حرفه آموزی دختران بالای ۱۴ سال، مرکز قائم حرفه آموزی روزانه پسران بالای ۱۴ سال، مرکز تابان روزانه کودکان ابتلا به اوتیسم و مرکز کودکان مهر علی که ویژه ی کودکان بد سرپرست و بی سرپرست است.

بودجه مراکز خیریه و تحت پوشش بهزیستی از کجا تهیه میشود؟

مراکز خیریه که از اسم آن هم مشخص است و خیرین گرامی بودجه ی این مراکز را تأمین می‌کنند، اما بعضی‌ از مراکز ما یارانه بگیر هستند که طبق دستورالعمل اداره کل به آنها تعلق می گیرد.

با توجه به فرسودگی ساختمانهای مراکز وابسته به بهزیستی در نهاوند برای معلولین یا نگهداری معلولین، آیا برنامه ای برای رفع این مشکل، در نظر دارید؟

یکی از مراکزی که در اولین روز کاری از آن بازدید به عمل آوردیم مرکز فاطمه‌ الزهرا(س) بود در این مرکز مشکلات زیادی وجود دارد. متأسفانه سال گذشته معلولین به ساختمان جدید منتقل شدند اما دوباره به همان ساختمان قدیمی برگشتند و علت آن هم این بود که شرایط ساختمان جدید طبق دستور العمل های بهزیستی مناسب سازی نشده است.اخیراً هم بازدیدی از این ساختمان داشتیم و در دستور کار ما هست که مشکلات این ساختمان را مرتفع کنیم و قرار بر این میباشد که جلساتی برای مناسب سازی این ساختمان انجام شود و یا ساختمان قدیمی را با شرایط و ضوابط بهزیستی مناسب سازی کنیم و به زودی این قضیه تعیین تکلیف خواهد شد و آن چیزی که به صلاح این بچه هاست انجام خواهد شد.

 لطفا،در خصوص مراکز ترک اعتیاد و تعداد آنها و نحوه نظارت بر این مراکز برای مخاطبان نشریه فریاد نهاوند، توضیح دهید:

۹ مرکز ماده ۱۵ در شهرستان نهاوند وجود دارد یکی از این مراکز به دلیل اینکه شرایط و ضوابط را رعایت نکرده اند، تعطیل شده است و در حال حاضر ۸ مرکز در شهرستان فعالیت می کند، یک مرکز ماده ۱۶ است که زیر نظر سپاه فعالیت میکند، این مراکز هم همکاران حوزه ی پیشگیری، بازرسان و خود بنده به صورت مستمر بازرسی می شوند و اگر نقصی داشته باشند گوشزد شده و باید به شرایط ایده آل برسند و اگر شرایط لازم را نداشته باشند تعطیل می شوند.

 خیرین و نیکو کاران چگونه میتوانند، بهزیستی نهاوند را کمک کنند؟

خیرین گرامی میتوانند از طریق شماره روی کارت   ۶۳۶۷۹۵۷۰۶۹۲۷۸۳۹۳ و شماره حساب ۴۱۶۵۰۳۴۵۴۱۷۲۴۰۱۱ به نام اداره کل بهزیستی استان همدان وجوه خود را در اختیار مددجویان بهزیستی قرار دهند و بهزیستی هیچگونه شماره ی شخصی دیگری ندارد.خیرین پس از واریز وجوه، فیش را تحویل بهزیستی نهاوند جهت پیگیری از استان داده تا شهرستان هم پیگیری کند و وجوه در اختیار مددجویان بهزیستی قرار گرفته شود.

اگر مطلبی مورد نظر حضرتعالی هست در خصوص بهزیستی و چالش ها و انتظارات از مردم،بیان بفرمایید؟

تشکر میکنم از شما رسانه خوب و مردمی فریاد نهاوند و همچنین مردم خونگرم، و با محبت شهرستان نهاوند.

ممکن است گاهی برخی از مشکلات نیاز به زمان بیشتری برای حل آنها وجود داشته باشد که میبایست در این زمینه هم صحبت شود که الحمدالله مردم نهاوند هم تا جایی که بنده شاهد آن بوده ام مردم فهمیده و همراهی هستند که در این مدت کوتاهی که در این شهر تاریخی حضور پیدا کرده ام احساس غریبی نمیکنم و احساس می کنم اینجا خانه ی خود من است.

 

نظرات (0)

امتیاز 0 از 5 از مجموع 0 رای
نظری برای این مطلب وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

  1. ارسال نظر توسط مهمان
امتیاز به مطلب:
0 کاراکتر
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location