در یازدهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی عنوان شد:
پلمب چهار واحد تجاری متخلف در نهاوند
فرهنگ را با زد و بند نمیتوان پیش برد
نقش فرهنگ و رسانه در هدایت جامعه، از ترویج ارزشها تا مقابله با تخریبها
مصوبات شورای فرهنگ عمومی باید ضمانت اجرایی داشته باشند
یازدهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان نهاوند به ریاست احمدوند فرماندار و نائب رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان و با حضور جمعی از رؤسای ادارات و نخبگان و اصحاب رسانه در سالن شهدای فرمانداری برگزار شد.
پلمب چهار واحد تجاری متخلف در نهاوند
نقی کاکاوند، رئیس اداره صمت شهرستان نهاوند، در یازدهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان اظهار کرد: طی جلساتی که با همکاری ادارات ذیربط برگزار شده است، دستورالعملهای لازم برای برخورد با معضل سد معبر تدوین گردیدهاند.
وی در این خصوص افزود: بر اساس این دستورالعملها، در مرحله اول، اخطار برای رفع سد معبر به واحدهای تجاری داده میشود، در مرحله دوم برخورد قانونی با واحدهای تجاری متخلف صورت میگیرد و در نهایت در مرحله سوم، پلمپ واحدهای متخلف انجام میشود.
وی همچنین بیان کرد: تاکنون چهار واحد تجاری متخلف به دلیل عدم انجام دستورالعملها و تکرار تخلفات پلمپ شدهاند. کاکاوند در ادامه با اشاره به برنامههای آتی گفت: برای رفع مشکل سد معبر و ساماندهی دستفروشان، برنامهریزی شده است که گشتهای مشترک مبارزه با سد معبر تا پایان سال به طور منظم انجام شود.
وی همچنین از ایجاد دو بازارچه برای استقرار دستفروشان خبر داد و افزود: بازارچههایی در جنب بانک ملی و کوچه حاج خدارحم در نظر گرفته شدهاندکه به زودی راهاندازی خواهند شد و امکان استقرار دستفروشان در این مکانها فراهم میگردد.
رئیس اداره صمت نهاوند تأکید کرد: همکاری و هماهنگی بین نهادهای مسئول نقشی کلیدی در ساماندهی مسائل مربوط به سد معبر و حفظ نظم شهری ایفا میکند و این روند تا رسیدن به نتایج مطلوب ادامه خواهد داشت.
محافل قرآنی شهرستان نهاوند در ماه مبارک رمضان با شور بیشتری برگزار میشود
پیام بحیرایی، مسئول بنیاد قرآن مجید شهرستان نهاوند، از برنامههای قرآنی گسترده این شهرستان در ایام ماه مبارک رمضان خبر داد.
وی با اشاره به اهمیت این ماه در تعمیق انس با قرآن، گفت: برنامه جزءخوانی قرآن کریم بهصورت روزانه در مصلی و اماکن متبرکه و مساجد و دیگر مراکز و تشکل های فرهنگی شهرستان برگزار خواهد شد. این محافل نورانی فرصتی ارزشمند برای بهرهمندی از فیوضات معنوی ماه رمضان و ارتقای سطح آگاهی قرآنی مردم است.
بحیرایی همچنین از اجرای طرح ملی حفظ و معارف سور مسبّحات قرآن کریم شامل سورههای حدید، حشر، صف، جمعه، تغابن و اعلی در این ماه توسط دارالقرآن های بسیج خبر داد و اظهار کرد: این طرح با هدف آشنایی عمیقتر مردم با مضامین قرآنی و تشویق به حفظ سورههای منتخب برگزار میشود و امیدواریم زمینهای برای انس بیش از پیش خانوادهها با قرآن کریم فراهم کند.
مسئول بنیاد قرآن مجید شهرستان نهاوند در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری ۱۰۰جلسه قرآنی خانگی و عمومی در طول سال اشاره کرد و گفت: این جلسات، که با محوریت خانوادهها و علاقهمندان قرآنی در منازل و مراکز عمومی و مساجد و هیئت ها برگزار میشود، نشاندهنده عشق و علاقه مردم شهرستان نهاوند به قرآن است. در ماه مبارک رمضان نیز این جلسات پررنگتر شده و شاهد مشارکت بیشتر مردم بهویژه جوانان در این محافل معنوی هستیم.
وی در پایان تصریح کرد: امیدواریم با اجرای این برنامهها و استقبال گسترده مردم، گامهای موثری در راستای گسترش فرهنگ قرآنی شهرستان برداریم و شاهد تربیت نسلهایی مأنوس با قرآن و عمل به آموزههای آن در جامعه باشیم.
بحیرایی ضمن قدردانی از فعالان قرآنی شهرستان و همکاری نهادهای فرهنگی، از عموم مردم برای حضور در این محافل نورانی دعوت به عمل آورد و افزود: ماه مبارک رمضان فرصتی است که میتوانیم با تلاوت، تفکر و تدبر در آیات الهی، بهرهمندی از برکات قرآن را در زندگی خود افزایش دهیم.
غبارروبی مساجد نهاوند و آمادگی برای ماه رمضان
هشدار رئیس اداره تبلیغات اسلامی در خصوص فرافکنی فرهنگی
حجت الاسلام گروسی رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان نهاوند، ضمن اعلام خبر غبارروبی مسجد صاحب الزمان در جنب مصلی نهاوند، اظهار داشت: امروز، مراسم غبارروبی مسجد صاحب الزمان را برگزار میکنیم و پس از نماز عصر نیز، غبارروبی سایر مساجد توسط ائمه جمعه انجام خواهد شد.
وی با تاکید بر لزوم آمادگی برای ماه مبارک رمضان، تصریح کرد: جلسهای جداگانه با حضور ۲۲ دستگاه متولی برای سیاستگذاری و برنامهریزی جهت ورود به ماه مبارک رمضان برگزار خواهد شد. در این جلسه، باید شان شورای عمومی فرهنگ شهرستان را رعایت کرده و از فرافکنی و استفاده از اصطلاحات کلیشهای مانند "نخود سیاههای فرهنگی" خودداری کنیم. هر دستگاه باید شرح وظایف خود را به طور دقیق انجام دهد و به جای طرح مشکلات فرهنگی غیر واقعی، راهکارهای عملی ارائه دهد.
گروسی در ادامه به همزمانی لیالی قدر با چهارشنبه سوری اشاره کرد و خواستار تدابیری برای مدیریت این همزمانی شد.
وی به افزایش روزهخواری در پارکها و سرابهای نهاوند در عید نوروز اشاره کرد و بر لزوم برنامهریزی برای پیشگیری از این امر تاکید کرد. رئیس اداره تبلیغات اسلامی نهاوند در پایان، به موفقیت برنامههای دهه فجر در شهرستان اشاره کرد و گفت: برنامههای دهه فجر امسال در شهرستان نهاوند، ویترین استان همدان بودند.
عضو فرهنگی شورای فرهنگ عمومی شهرستان نهاوند، با اشاره به برخی مشکلات شهری در شورای فرهنگ عمومی شهرستان
احسان رزاقی،عضو فرهنگی شورای فرهنگ عمومی شهرستان نهاوند، در سخنانی با انتقاد از برخی مشکلات شهری، نسبت به وضعیت سد معبر دستفروشان، شرایط مراکز درمانی و همچنین خدمات تاکسیرانی، انتقاداتی را مطرح کرد و اقدامات انجامشده در این زمینه را ناکافی دانست.
وی با اشاره به نزدیک شدن ماه مبارک رمضان تأکید کرد: در این ایام، مشکل سد معبر بیش از پیش تشدید میشود و این موضوع نیازمند برخورد جدیتر از سوی مسئولان مربوطه است.
رزاقی همچنین یادآور شد: در ماه رمضان سال گذشته، اقدامات لازم برای مدیریت این مسائل به شکل مناسب انجام نشد و بهواسطه آن شاهد تخلفات گسترده و از جمله روزهخواری در سطح شهر بودیم.
عضو فرهنگی شورای فرهنگ عمومی شهرستان نهاوند با بیان اینکه اکنون در دهه پایانی ماه شعبان قرار داریم، اظهار امیدواری کرد: در این روزها برنامهریزیهای لازم برای بحث «غبارروبی مساجد» و آمادهسازی فضای معنوی شهرستان انجام شود و ابلاغیههای لازم بهسرعت صادر شود تا بتوانیم با آمادگی کامل به استقبال ماه مبارک رمضان برویم.
مصوبات شورای فرهنگ عمومی ضمانت اجرایی ندارد
فرهنگ را با زد و بند نمیتوان پیش برد
حجتالاسلام والمسلمین مغیثی، امام جمعه سابق نهاوند، در جلسه اخیر شورای فرهنگ عمومی با انتقاد از عملکرد این شورا، خواستار بازنگری در نحوه اجرای مصوبات و توجه جدیتر مسئولان به مسائل فرهنگی شد.
وی با بیان اینکه "مصوبات شورای فرهنگ عمومی در مقام عمل اجرای قانونی ندارد"، اظهار کرد: ضمانت اجرایی برای مصوبات این شورا وجود ندارد و همین مسأله باعث شده بسیاری از این تصمیمات در حد حرف باقی بمانند و در عمل نتیجهای حاصل نشود.
حجتالاسلام والمسلمین مغیثی تأکید کرد که برنامهریزی دقیق و تعهد عملی مسئولان میتواند نقش مهمی در پیشبرد فرهنگ عمومی داشته باشد و افزود: فرهنگ را با زد و بند نمیشود پیش برد. اگر میخواهیم حوزه فرهنگ پیشرفت کند، باید با اراده و تدبیر وارد عمل شویم.
وی همچنین به اهمیت پر کردن اوقات فراغت به شیوهای مناسب اشاره کرد و گفت: دعاهای کتاب مفاتیحالجنان یکی از فرصتهای ارزشمند برای غنیسازی اوقات فراغت جامعه است. اگر بتوانیم مردم را قانع کنیم که وقتهای خالی خود را با این دعاها و مستحبات پر کنند، گامی مؤثر در تقویت باورهای دینی برداشتهایم. امام جمعه سابق نهاوند همچنین تأکید کرد: در مسائل دینی، عملگرایی مهمترین راه هدایت دیگران است.
وی گفت: وقتی در مسائل دین حریف دیگران نمیشویم، باید ابتدا خودمان به آن عمل کنیم. وقتی جامعه نمونه عملیاتی و رفتاری را مشاهده کند، خودبهخود به سمت مسیر درست هدایت میشود.
در پایان، حجتالاسلام والمسلمین مغیثی لزوم تقویت اقدامات فرهنگی را یادآور شد و از مسئولان خواست تا با برنامهریزی اصولی و ضمانت اجرایی مصوبات، جایگاه فرهنگ عمومی را در جامعه ارتقا دهند.
نقش فرهنگ و رسانه در هدایت جامعه، از ترویج ارزشها تا مقابله با تخریبها
دکتر علی چگنی مسئول خانه مطبوعات شهرستان نهاوند در یازدهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان نهاوند اظهار داشت : فرهنگ به عنوان بنمایه و ریشهای است که تمام فعالیتها و تحولات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و حتی فردی را شکل میدهد.
وی افزود : در این زمینه، شورای فرهنگ عمومی نقش بسیار مهمی در هدایت و تنظیم سیاستهای فرهنگی در سطح شهرستان دارد. وی تصریح کرد: این شورا با تنظیم ریلهای درست و تصمیمگیریهای مؤثر در راستای توسعه و ترویج فرهنگ صحیح، میتواند تأثیرات عمیقی بر جامعه بگذارد و مسیر آینده فرهنگی آن منطقه را روشن کند.
مسئول خانه مطبوعات شهرستان نهاوند در ادامه ادامه صحبتهای خود در خصوص برخی کانالها و گروههای مجازی که در این شرایط سخت مملکت در حال شبهه افکنی و انتشار مطالب منفی در فضای مجازی هستند، افزود: دستگاههای مربوط باید در این خصوص به وظایف قانونی خود عمل کنند و از این حجم تخریب علیه نظام اسلامی و نیروهای انقلابی و نفرت پراکنی علیه وطن جلوگیری کنند .
وی ادامه داد: در حالی که رسانههای قانونی در حال انجام وظیفه و پیگیری مطالبات به حق مردم هستند و امیدآفرینی را سرلوحه فعالیتهای خود قرار داده اند بعضی کانال ها و گروههای مجازی با اعضای فیک به صورت سازمان یافته در حال تخریب داشته های این کشور هستند و موج نا امیدی را در بین مردم منتشر می کنند که امید است مسئولین محترم در این خصوص تدابیر لازم را به عمل آورند.
مصوبات شورای فرهنگ عمومی باید ضمانت اجرایی داشته باشند
ضرغام احمدوند، فرماندار نهاوند و نایبرئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان، در یازدهمین جلسه این شورا ضمن تقدیر از برگزاری مراسمات اعیاد شعبانیه و دهه فجر گفت: این جشنها با حضور پرشور مردم برگزار شد و باید تبریک و قدردانی را به مردم گفت که در این برنامهها نقشآفرینی کردند و پای کار آمدند.
وی با اشاره به ضرورت اجرای مصوبات شورای فرهنگ عمومی تأکید کرد: مصوبات این شورا متأسفانه تاکنون اجرایی نشدهاند و تنها در حد تصویب باقی ماندهاند، لازم است در این جلسات هدف گذاری و برنامهریزیها به گونهای باشد که تحقق مصوبات و ضمانت اجرایی آنها مورد تأکید قرار گیرد.
احمدوند افزود: اگر تعداد مصوبات شورای فرهنگ عمومی کمتر باشد، میتوانیم با تمرکز بیشتر و برنامهریزی عملیاتیتر، برای اجرایی کردن آنها شرایط بهتری فراهم کنیم. زیرا تعدد مصوبات بدون ضمانت اجرایی، دستاوردی در حوزه فرهنگی شهرستان نخواهد داشت.
فرماندار نهاوند همچنین یکی از معضلات فرهنگی شهرستان را موضوع سادگی مراسمات و تشریفات غیرضروری دانست و تصریح کرد: فرهنگسازی در این زمینه ضروری است و انعکاس صحیح این موضوع میتواند در حل بسیاری از مسائل فرهنگی شهرستان تأثیرگذار باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود نسبت به عدم حضور برخی مدیران ادارات در جلسات شورای فرهنگ عمومی انتقاد کرده و این اقدام را نمونهای از ترک فعل مدیریتی عنوان کرد و گفت: عدم حضور مدیران در جلسات شورا نباید نادیده گرفته شود و این موضوع باید به مدیرکل ادارات مربوطه اطلاعرسانی و پیگیری شود.