سمیه شفائی خبرنگار
اولین جلسه ساماندهی گلزار شهدای شهرستان نهاوند در سال ۱۴۰۴ به ریاست مجتبی بیرانوند فرماندار نهاوند و با حضور جمعی از مسئولین مربوطه در سالن شهدای فرمانداری برگزار شد.
ساماندهی و نگهداری یکصد و سه گلزار شهدای نهاوند
مصطفی سراقی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان نهاوند، در جلسه ساماندهی گلزار شهدا اظهار داشت: در شهرستان نهاوند ۱۰۳ گلزار شهدای شهری و روستایی داریم که همه این گلزارها تا سال ۹۶ ساماندهی و تکمیل شدهاند.
وی افزود: این اقدام در راستای ارج نهادن به مقام والای شهدا و تکریم خانوادههای معظم ایثارگران صورت پذیرفته است.
سراقی گفت: از سال ۹۲ به بعد، طبق مصوبات و ابلاغیههای قانونی، تمامی گلزارهای شهدای شهری به شهرداریها و گلزارهای شهدای روستایی به دهیاریها واگذار شدهاند تا رسیدگی به این اماکن مقدس، به صورت مستمر و ساماندهیشده انجام شود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران بیان کرد: بنیاد شهید همواره در کنار شهرداریها و دهیاریهاست و چنانچه خرابی، فرسودگی یا آسیبی متوجه گلزارهای شهدا شود، آمادگی لازم برای کمکرسانی، مرمت و بازسازی قبور مطهر شهدا را دارد.
وی افزود: حفظ شأن و حرمت گلزارهای شهدا وظیفهای ملی و همگانی است و بنیاد شهید این مسئولیت مهم را با جدیت و حساسیت دنبال میکند.
ساماندهی کامل گلزار شهدای بخش گیان
امیرحسین خزائی، بخشدار گیان، با اشاره به اقدامات گسترده در حوزه ساماندهی گلزار شهدا در بخش گیان گفت: خوشبختانه تمامی گلزار شهدای این بخش ساماندهی شدهاند و تنها مزار اولین شهید گیان باقی مانده که تلاش میکنیم در آیندهای نزدیک، ساماندهی آن نیز اجرایی شود.
وی با تاکید بر جایگاه والای شهدا ادامه داد: گلزار شهدای روستاهای چنار و نثار همچنان نیازمند ساماندهی و رسیدگی هستند که این موضوع را به صورت ویژه در اولویت برنامههای بخشداری و بنیاد شهید قرار دادهایم.
بخشدار گیان همچنین اشاره به گلزار شهدای روستاهایی اشاره کرد که با تلاشهای صورتگرفته، ساماندهی در آنها تحقق یافته و افزود: روستای گیلآباد با داشتن ۱۴ شهید سرافراز، گلزار شهدای ساماندهیشده است.
خزائی به زیرساختهای روستایی نیز پرداخت و گفت: متأسفانه دو راه روستای کرک علیا و سرخلیجه به سمت گلزار شهدای این روستاها همچنان نامناسب و نیازمند ترمیم و بهسازی است که امیدواریم در برنامههای عمرانی سال جاری، این مشکل رفع شود.
وی بیان کرد: در روستای میاندوآب نیز که دو شهید والامقام تقدیم میهن اسلامی کرده، گلزار شهدا ساماندهی شده و در شرایط مطلوبی قرار دارد.
بخشدار گیان در پایان خاطرنشان کرد: وظیفه همه ما حفظ حرمت شهدا و خدمت بیمنت به خانوادههای معظم آنان است. ساماندهی گلزار شهدا کمترین کاری است که میتوانیم در پاسداشت یاد و راه شهدا انجام دهیم و قطعاً این مسیر را با جدیت ادامه خواهیم داد.
شهدا هویت فرهنگی و اجتماعی شهر ما هستند
مجتبی بیرانوند فرماندار نهاوند در جلسه ساماندهی گلزار شهدا با گرامیداشت سوم خرداد، سالروز آزادسازی خرمشهر، گفت: شهدا هویت فرهنگی و اجتماعی جامعه ما هستند و گلزارهای شهدا باید با فرهنگ مردم عجین شوند و همواره مورد توجه و احترام قرار گیرند.
وی ضمن یادآوری نقش و جایگاه والای معمار کبیر انقلاب اسلامی و شهدای گرانقدر، تأکید کرد: نباید فقط به دنبال اختصاص اعتبار و بودجه برای ساماندهی گلزار شهدا باشیم، بلکه هرکدام از ما وظیفه داریم با تمام توان، در این زمینه وارد عمل شویم و مسئولیت خود را به درستی انجام دهیم.
فرماندار نهاوند با اشاره به لزوم سازماندهی مناسب گلزارهای شهدا در سطح شهر و روستاها گفت: شهرداریها، بخشداریها و بنیاد شهید باید در موضوع ساماندهی و حفظ گلزار شهدا ورود جدی داشته باشند و حق بزرگی که شهدا بر گردن ما دارند را به شایستگی ادا کنند. بیرانوند تاکید کرد: خانوادههای شهدا باید در اولویت کار همه دستگاهها باشند و تلاش شود رضایت آنها جلب شود تا هیچگونه نارضایتی در این خصوص وجود نداشته باشد.
وی بر مشارکت مردم در ساماندهی گلزارهای شهدا نیز تأکید کرد و افزود: باید مردمیسازی را دنبال کنیم؛ زیرا شهدا سرمایه و افتخار همۀ مردم نهاوند هستند و هر گامی که بتوانیم در این راه برداریم، مایه توفیق و برکت خواهد بود.
فرماندار نهاوند همچین خواستار توجه شهرداری به فضای سبز گلزارهای شهدا شد و گفت: اسناد و مدارک و تصاویر شهدا باید در موزه شهدا نگهداری و در معرض دید عموم قرار گیرد تا یاد و خاطره شهدا همواره زنده بماند.
وی در پایان ضمن تأکید بر اجرای به موقع المان شهدای فیروزان، دو موضوع ساماندهی گلزار شهدا و برنامههای ارتحال حضرت امام خمینی(ره) را از دغدغههای اصلی خود عنوان کرد و خواستار همکاری و همراهی همه مسئولان و مردم برای تحقق این اهداف شد.